INFOTAULU

Tervetuloa aloittamaan Taidekoulun lukuvuotta 2020-2021!

Taidekoulun kokoontumisajat ja ryhmien tarkemmat tavoitteet löytyvät osoitteesta: www.somero-opisto.fi/kasvatus-ja-koulutus/somero-opisto/taidekoulu


maanantai 21. tammikuuta 2013

Uusi vuosi uudet tehtävät


Kumpikin vanhempien taidekoululaisten ryhmä osallistuu tänä vuonna tekniseen työhön. TPO 5 aloittaa tiistaina Anne Kalinin ohjauksessa ja he tekevät pönttötuolin. Tuolin sisällä voi säilyttää kaikenlaista vaikka käsitöitä tai muita aarteita. Sen päällä voi myös istua. Tuolin kansi verhoillaan myöhemmin keväällä kankaanpainantatyöllä.
Tästä se lähtee pönttötuolin teko.

Hiihtoloman jälkeen on TPO 3 vuoro. Se, mitä he tekevät, olkoon vielä salaisuus
Kengät sanoo kop, kop, kop
Syksyllä aloittanut TPO 1:llä on meneillään kenkäprojekti.
Ekaksi tutustuimme kengän pohjissa oleviin mielenkiintoisiin kuvioihin. Käytimme frottage- tekniikkaa, jossa kynällä hankaamalla saadaan kuviot näkyviin. Sen jälkeen ne jäljennettiin raaputtamalla toiseen paperiin, joka oli ensin kuvioitu värikkääksi öljyväriliiduilla ja peitetty mustalla akryylivärillä.
Seuraavalla kerralla olikin pohdinnassa, että kuinka paljon erilaisia kenkiä on olemassa - lenkkareita, tennareita, avokkaita, korkkareita, varvastossuja, sandaaleja, saappaita jne. Oppilaat saivat tehtäväksi suunnitella ihan omat mielikuvitukselliset kengät. Ne ovat nyt esillä Jukolan näyteikkunassa.
Ikkunassa on myös syksyllä akryyliväreillä tehtyjä perspektiiviharjoituksia.