INFOTAULU

Tervetuloa aloittamaan Taidekoulun lukuvuotta 2020-2021!

Taidekoulun kokoontumisajat ja ryhmien tarkemmat tavoitteet löytyvät osoitteesta: www.somero-opisto.fi/kasvatus-ja-koulutus/somero-opisto/taidekoulu


torstai 13. lokakuuta 2011

Taiteilijat ja taulut tutuiksi

Syksyn aikana taidekoululaiset ovat tutustuneet eri taiteilijoihin ja heidän maalauksiinsa "viikon kuvana". Albert Edelfeltin "Kööpenhaminan ankkuripaikka" maalauksessa mietittiin, milloin ja missä maassa työ on tehty ja kenelle. Georges Seuratin impressionistinen työ "Sunnuntai Grande Jatten saarella" inspiroi taidekoululaisia hattujen pariin.
Akseli Gallen-Kallelan "Karhunputki" ja "Näkymä Kalelanniemeltä Ruovedelle" tauluissa katsottiin miten eri tavalla luontoa voi kuvata. Karhunputki oli maalattu keskelle taulua ja Ruovesi maisemassa oli rauhallinen syksyinen ruskamaisema.

Tällä viikolla tutustuttiin ranskalaisen Edgar Degasin "Tanssijattaret" tauluun. Balettitanssijoiden jalkoja ja  käsien asentoja tutkittiin vähän tarkemmin samoin tanssiasuja. Maalaustelineen ääressä oppilaat piirsivät  balettitanssijoita pastelliväreillä värilliselle paperille hyvin keskittyneesti.